LOFT中国– 专业的全球设计资讯分享及设计需求服务整合共享平台...

Blog

SOHO, 上海, 办公室, 办公空间

序态设计 | 上海复兴SOHO办公室设计

LOFT中国感谢来自 序态设计研究室? 的办公项目案例分享:

 

PUHAI投资公司为了适应发展的需要重新更换了办公场地,场地位于新天地复兴SOHO高层独栋建筑,空间形态为30.7*8.25M长方形,北面中间地段是空间进出口和电梯间,南面为单向大面积采光玻璃幕墙。室内空间需求:12人的办公空间、1-2间独立会议室、1间大会议室、总裁办公室、风控办公室、财务室、茶水间、储藏+台球室、午休睡眠室。

Puhai Capital, in light of its rapid development, has moved to a new headquarters in a high-rise building at Xintiandi Renaissance SOHO, the center of Shanghai CBD. In this 30.7*8.25 m2 space, the exit & entrance and the elevator room are on the north side, while the south is covered with a large-scale one-way glass wall. It’s required by our client that the indoor space must include the following: a working area for 12 staff, 1or 2 independent meeting rooms, 1 large meeting room, an office for the president, one for risk control, one for finance, a pantry, a storage & billiard room, one room for lunch break & sleeping.

 

办公空间,序态设计研究室,复兴SOHO,上海,国内办公室设计,项目投稿

办公空间,序态设计研究室,复兴SOHO,上海,国内办公室设计,项目投稿

 

我们按照空间的使用划分为镇静的办公区和流动公共区的形态。同时依照现场的入口位置来分割两种形态区间,东面是各类型办公+会议工作区域,西面是娱乐茶水+午休睡眠曲区域。横向通过搭接一条公用的通道来诱导人们,使其在空间中产生移动,连接不同的功能区间。因为空间基地竖向上的狭小,我们把入口的固定墙体全部做了镂空处理,增加人们在入口视线上的呼吸感和延伸性。东北面的独立和开放的办公区利用通道分割,把独立的办公会议规划在北面,开放的办公区域位于南面的采光幕墙。独立空间采用落地的透明玻璃隔断,保证采光的进入,而为避免各区域人视线的相互影响,在人视线的变化上,增加玻璃的渐变贴膜。消除内外人视线的局促和工作的相互干扰。

Accordingly, the space is divided into a quiet working area and a mobile public area. The entrance is used to separate the two. The working area is arranged on the east side, and the pantry & break area on the west. A public corridor is formed to guide people moving about, making connections among spaces of different functions. As the ceiling is not high, the fixed wall at the entrance is hollowed to allow for more openness.Another corridor is built to segment the independent meeting rooms in the north from the open working area in the south. The former is partitioned by transparent glass to let in light, and the addition of gradient film on the glass serves to facilitate visibility while avoiding interference from inside and out.

办公空间,序态设计研究室,复兴SOHO,上海,国内办公室设计,项目投稿

办公空间,序态设计研究室,复兴SOHO,上海,国内办公室设计,项目投稿

 

西面的流动公共区域按照休闲娱乐台球桌的主题活动范围规划,北面10.7米长度上按照茶水和储藏一体化柜体设计,南面区域放入4米长的餐桌,兼并开放会议/活动/用餐功能。最西面的区域我们用高隔断来独立了开放午睡区域。保证午睡区域的隐蔽性。

The mobile public area in the west is billiard-themed with an integrated cabinet for storage along the 10.7m north wall, and a 4-meter-long table is installed for meeting, activities and dinning. In the westernmost area, a high partition is used to screen off the sleeping area.

 

办公空间,序态设计研究室,复兴SOHO,上海,国内办公室设计,项目投稿

办公空间,序态设计研究室,复兴SOHO,上海,国内办公室设计,项目投稿

办公空间,序态设计研究室,复兴SOHO,上海,国内办公室设计,项目投稿

这次依托于建筑高层内部的空间微观世界建造,如何在繁忙的办公空间中植入拥有呼吸感的空间氛围,是此介入时我们希望可以探索和希望赋予的目标之一。也很开心客户愿意在此寸土寸金的办公空间中愿意植入一块多样化的乐土。我们组织空间形态,尺度,依托于光线和人在空间中的行为,希望针对回应在最本质上的需求外,可以传达一种通透的呼吸之美。

每一次,我都不只是做一组建筑,每一次,我都是在建造一个世界。我从不相信,这个世界只有一个世界存在。 -(造房子)

Inspired by the microscopic interior world of the high-rise, we hope to create more openness in the space. We’re quite delighted that our client is willing to accept the diversity of functions. In response, the space is reorganized in accordance with the light and human movements therein, with a view to creating more openness in addition to satisfy the most basic needs.

‘Every time I build a house, I build a new world. I believe there is more to the world than meets the eye.’
Building a House

 

办公空间,序态设计研究室,复兴SOHO,上海,国内办公室设计,项目投稿

办公空间,序态设计研究室,复兴SOHO,上海,国内办公室设计,项目投稿

办公空间,序态设计研究室,复兴SOHO,上海,国内办公室设计,项目投稿

办公空间,序态设计研究室,复兴SOHO,上海,国内办公室设计,项目投稿

办公空间,序态设计研究室,复兴SOHO,上海,国内办公室设计,项目投稿

办公空间,序态设计研究室,复兴SOHO,上海,国内办公室设计,项目投稿

办公空间,序态设计研究室,复兴SOHO,上海,国内办公室设计,项目投稿

办公空间,序态设计研究室,复兴SOHO,上海,国内办公室设计,项目投稿

办公空间,序态设计研究室,复兴SOHO,上海,国内办公室设计,项目投稿

办公空间,序态设计研究室,复兴SOHO,上海,国内办公室设计,项目投稿

办公空间,序态设计研究室,复兴SOHO,上海,国内办公室设计,项目投稿

 

? 平面图

办公空间,序态设计研究室,复兴SOHO,上海,国内办公室设计,项目投稿

 

完整项目信息
项目地址:上海市,新天地复兴SOHO
项目类型:办公室设计
设计内容:室内+软装
建筑面积:270平米
设计时间:2017.11—2018.01
施工时间:2018.03—2018.05
设计单位:序态设计研究室
设计团队:杨添堡,盛哲,Diamond
室内施工: 上海慧驰建设工程有限公司
摄影师: Samuel Xiao

Project Location: Xintiandi Renaissance SOHO, Shanghai
Project Type: Office Design
Design content: Indoor & Soft
Building area: 270 m2
Design time: November 2017—January 2018
Construction time: March 2018—May 2018
Designer: Xutai Design
Design Team: Yang Tianbao, Sheng Zhe, Diamond
Indoor Construction: Shanghai Huichi Construction & Engineering Co., Ltd.
Photographer: Samuel Xiao

 

暂时还没有评论

  • 您好! 游客

';
关闭
Start typing to see products you are looking for.
  •  

    LOFT中国微信公众平台

    — — — — — — — — — — — — — —

    微信号:loftchina

    LOFT中国微信公众号上内容基本脱离网站,

    公众号内容类型是更偏生活化的分享!

     

  • Popular Searches:loft公寓???方所???建筑改造???概念店铺设计???酒吧设计???水舍???科技公司办公室???杭州v+???如恩???广州源计划???日式???

     

    — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

     

    所在城市北京???上海???广州???深圳???台北???香港???杭州???纽约???巴黎???东京???伦敦???悉尼???巴黎

    项目类型餐厅设计???办公室设计???建筑改造???别墅设计???私宅设计???超小户型???民宿酒店???新零售???工业风格???商业空间??

    ? ? ? ? ? ? ? ? ??联合办公

    特色分类特辑???LOFT·WORK???想法集???探店???色彩视觉研究室???

     

    项目投稿? ? ? ?找设计师

  • 购物车

    关闭
    Scroll To Top